Van Hashimoto tot Baby #4

In mijn vorige blog over het verloop van onze kinderwens i.c.m. de Ziekte van Hashimoto, schreef ik over de bijzondere periode na de bloedhete zomer van 2019. Ik begon voor het eerst van mijn leven als juf in het basisonderwijs én was bezig met zwanger worden. Maar maand na maand verstreek. De uitdaging op mijn werk nam toe maar een zwangerschap bleef uit. Hoe de periode er daarna uitzag, lees je vandaag.

Dagen, weken en maanden gingen voorbij en in die tijd gaf mijn lichaam keer op keer wisselende signalen. Dan weer energiek en gemotiveerd, vervolgens weer dagen achtereen ’s ochtends misselijk, maar ook lusteloos en dan weer ineens gigantische hoofdpijn. Mijn lichaam was continu aan het schakelen tussen verschillende ‘standen’. Dacht je de ene ochtend hartstikke zwanger te zijn, wilde je de volgende middag niets liever dan ’s avonds in de kroeg hangen en stappen. Emotioneel gezien bleef ik goed stabiel en zeker niet hormonaal, maar fysiek gezien gebeurde er van alles.

Schijn bedriegt

In de tussentijd bleef ik braaf mijn kwaaltjes en activiteiten bijhouden in de app ‘Flo’. Alles voegde ik toe en hield ik bij. Zo kwam ik ook op een gegeven moment tot een inzicht dat mijn cyclus helemaal niet stabiel bleek te zijn. Sterker nog, hij werd iedere maand een stukje langer. Van een cyclus van 29 dagen ging ik naar 30 (niks geks), om vervolgens door te schieten naar 37 dagen in oktober.

In november zat ik niet goed in mijn vel. Een menstruatie bleef uit, mijn groep 4 en ik bleken niet lekker te matchen en het werk werd steeds zwaarder. Afgewisseld met natuurlijk hele leuke momenten. Ondertussen bleef mijn lichaam maar signalen geven dat ik wellicht zwanger was. Mijn borsten werden gevoelig, af en toe wat kramp in m’n buik (daar heb ik normaal echt nooit last van) en ’s ochtends steevast een misselijk gevoel en die menstruatie bleef maar uit. 1+1=2 zul je denken. Op 5 december vond ik het dus wel welletjes.

De leerlingen hadden de middag vrij vanwege Sinterklaas en ik sprak met mijn moeder af in onze vaste kroeg in Den Haag voor een borrel, gewapend met een verstopte zwangerschapstest. Ik dronk ice tea ipv mijn vertrouwde wijntje of biertje en gaf aan bekaf te zijn van de drukke periode op school. Stiekem deed ik een zwangerschapstest op de wc in de kroeg en wachtte af…. negatief!

Enigszins uit het veld geslagen en verbaasd, stopte ik de test weg. Hoe kon dat nou weer? Ik bestelde vrolijk een wijntje en kletste verder. Niemand die iets vermoedde natuurlijk. Geïrriteerd en teleurgesteld was ik wel. Ik was al ver voorbij die 37 dagen van de vorige cyclus en had alle symptomen. Een week of wat later had ik ineens gigantische buikpijn. Zo’n buikpijn had ik nog nooit gehad en wist me geen raad met mezelf. Ik meldde me de volgende dag ziek en kon nauwelijks iets. Een dag of twee later had ik ineens donkerbruin bloed in mijn ondergoed (TMI, sorry!) en dacht aan een menstruatie. Maar eigenlijk was het daar te weinig voor. Voor een innestelingsbloeding was het weer te veel las ik. Wat moet ik hiermee?!

Huwelijksreis

Vlak voor de kerstvakantie kwamen vrienden eten en we spraken over onze gezamenlijke kinderwens en dus ook over mijn issues. Zo fijn dat dat gewoon in onze vriendengroep besproken kan worden! Zij vertelde mij dat het misschien wel een miskraam is geweest. Dat zou in ieder geval die buikpijn verklaren. Maar goed, weten doen we het nooit. Ik parkeerde de boel mentaal en snakte naar onze aanstaande huwelijksreis, even er tussenuit. Een prachtige 2-weekse roadtrip door Schotland in de kerstvakantie. Daar zouden we wel weer verder kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: