Huis & Tuin | onze mooiste reizen aan de muur

Nog voordat Tris en ik een relatie kregen, hadden wij het met elkaar over het maken van een wereldreis en het ontdekken van landen, steden, natuur en culturen. Een wereldreis maakten we echter nooit, maar we gingen wel vaak en ver op reis. Vlogen naar noord en zuid, naar oost en west en bezochten de mooiste plekken. Reizen is iets wat ons met elkaar verbindt en dus ook iets wat wij graag in ons interieur terug wilden zien. Een reflectie van onze persoonlijkheid en verbintenis. Nu we ons interieur langzaam maar zeker aan het voorzien zijn van een upgrade, werd het hoog tijd om ook iets aan de muur te hangen.

Niet boren en schroeven

We zijn allebei geen fan van boren en schroeven en lang vonden we het daarom ‘eng’ om iets aan de muur te hangen. Wat als het de verkeerde plek is? Wat als we het toch niet mooi vinden. Dat weerhield ons er vaak van om iets aan de muur te hangen en daarmee ons interieur persoonlijker te maken. Vorig jaar zag ik ergens op Instagram of Facebook een post voorbij komen met foto’s afgedrukt op hexagons. Oftewel, zeshoeken. Dat zag er zo leuk en speels uit, dat ik dit aan onze vriendenclub voor mijn verjaardag heb gevraagd én gekregen. Hoe leuk!

Speels en vervangbaar

Een groot voordeel aan de hexagons is namelijk dat je ze in allerlei willekeurige manieren kunt ophangen, maar ook over een tijdje kunt vervangen. Dat op deze hexagons foto’s van onze mooiste reizen moesten komen, stond buiten kijf. Welke foto’s dat zouden worden, dat was een stuk lastiger om te beslissen. Daarom besloten we om eerst eindelijk eens de lange muur in onze woonkamer te voorzien van een nieuwe kleur en aan de hand daarvan foto’s uit te kiezen die hier goed bij zouden passen. Die een mooi geheel, maar ook contrast zouden vormen. Nadat we de foto’s uitgezocht hadden, hebben wij de hexagons besteld bij DeJouwe.

Onze mooiste reizen in beeld

Later dit jaar zijn Tris en ik al 11 jaar samen en in die 11 jaar hebben we het nodige samen gereisd. Die reizen wilden we eigenlijk allemaal terug laten komen, maar dan wel zo dat het een samenhangend geheel zou worden. Ik begon aan de helse puzzeltocht om de mooiste foto’s van iedere reis uit te zoeken en op elkaar af te stemmen. Foto’s van ons afgewisseld met foto’s van de omgeving, van de natuur of van de stad. Om het allemaal mooi samenhangend en rustig te maken, bewerkte ik alle foto’s even in Lightroom om ze zo een collectief ‘filter’ te geven.

Van Stockholm tot Schotland

Ik hou van een goede alliteratie zoals van ‘Stockholm tot Schotland’, maar toevallig genoeg zijn dit ook de eerste en de laatste reis die wij samen maakte. In het begin van onze relatie stapten we geheel onverwacht in een goedkope vlucht naar Stockholm waar wij in 5 dagen het lekkerste weer en de tijd van ons leven hadden. Voor onze laatste reis stapten we in de auto en op de boot voor onze huwelijksreis door Schotland. Een mooie rondreis die we al jaren wilden maken. Ook maakten we reizen naar de andere kant van de wereld, naar Australië en Nieuw Zeeland bijvoorbeeld, maar ook Amerika en Mexico, naar Maleisië en Singapore. En we verkenden Europa. Bezochten Londen, Parijs en Rome, maar ook Portugal en Griekenland, en gingen regelmatig op wintersport in Frankrijk. Die heerlijke herinneringen hangen nu verdeeld over 15 foto’s aan de muur in onze woonkamer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: